Saga Cesta v kurcu

Cesta v k...u spet v trgu
Cesta v k...u spet v trgu
28.06.2017 22:57 P.K. P.K.

Občinska sramota brez primere in komedija, za katero ni videti luči na koncu tunela.

Večerni naliv je še enkrat več pokazal, kako se reči lotevajo v našem kraju - spet je dež tampon, ki čaka na asfalt, odplaknil v trg. Če rečemo že desetič, nismo veliko zgrešili. Da se nekdo igra z živci in potrpljenjem prebivalcev Podgrada, je zdaj že presneto jasno - cesta, ki je lani postala vseslovensko znana, med medijske zvezde pa izstrelila tudi g. Rolanda Planšaka, je tipičen primer, kako se reči delajo v Dravogradu in Sloveniji.

Da so dela obstala lansko jesen in nezaključena, je delno poskrbelo vreme, delno pa poskušanje izgradnje ceste mimo dogovora. Od takrat je minilo več kot pol leta, a slavna cesta še vedno ni končana.

Že od aprila naprej obljubljajo dokončanje, izgovori, ki jih slišimo, pa so že smešni - od tega, da je treba narediti tlačni preizkus vodovoda (ki je bil narejen že lani, tlačni preizkus in vodovod), do prezasedenosti asfaltarjev.

Pri vsem tem nastrada tudi lokalni izvajalec del, ki zdaj že dober mesec večkrat na teden čisti gramoz, ki ga dež prinese v trg, ali pa mora kriti stroške čiščenja, globoki jarek in nezavarovan izkop v križišču pri Krajniku pa sta tako ali tako nevarnost sama zase.

Novi datum z občine je zdaj menda 10. julij... bomo videli.